В Русия нарастват вълненията заради изявлението на министърa на външните работи

...
В Русия нарастват вълненията заради изявлението на министърa на външните работи
Коментари Харесай

Москва поиска обяснение за изказването на Бербок за войната срещу Русия


В Русия нарастват вълненията поради изказването на министърa на външните работи на Германия Аналена Бербок за " войната против Русия ", съобщи ДПА. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9099
Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова изиска през днешния ден пояснение от немския дипломат в Москва за " спорните изказвания " на Берлин.

" От една страна, Германия твърди, че не е част от спора в Украйна, само че от друга, Бербок сподели, че страните в Европа са във война с Русия. Самите те схващат ли въобще защо приказват? ", написа Захарова в " Телеграм ".

Бербок прикани във вторник в Съвета на Европа в Страсбург за доближаване на западните съдружници, като сподели, че страните " водят война против Русия, а не между тях ".

Руските държавни медии незабавно се възползваха от това изказване като основна фраза за военна агитация и доказателство, че Германия и другите страни от Европейски Съюз са директни участници в спора в Украйна и водят война против Русия.

Германското държавно управление нормално натъртва на това, че страната не взе участие във войната в Украйна. В сряда вечерта канцлерът Олаф Шолц отговори пред немския канал Цет Де Еф дали с решението за доставка на танкове Германия и нейните съдружници не стават част от спора, като съобщи, че това напълно не е по този начин и добави, че не би трябвало да има война сред Русия и НАТО.

След изявлението на Бербок външното министерство в Берлин също посочи, че Германия " не взе участие в спора ".

След като даде обещание, че ще достави Украйна с бойните танкове " Леопард 2 ", Германия понася остра рецензия от Русия, защото употребява тежки оръжия против съветските бойци за пръв път от Втората международна война, отбелязва Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР